A-kasse for HF studerende og gymnasieelever

Som studerende er en a-kasse måske ikke det første, man tænker på at melde sig ind i. Men det kan faktisk være en rigtig god idé at finde en a-kasse for HF studerende og gymnasieelever, specielt hvis du ikke har planer om at begynde på en videregående uddannelse, eller hvis du ikke er sikker på at komme ind på den, du har søgt om. Her ser vi på dine muligheder for at melde dig ind i en a-kasse som studerende, og vi hjælper dig med at finde den bedste løsning.

Oversigt med aktuelle a-kasser for unge

Der findes rigtig mange forskellige a-kasser på markedet, som henvender sig til forskellige segmenter af befolkningen, specifikke brancher eller uddannelse. Og langt størstedelen af dem har også nogle rigtig gode tilbud, som er henvendt specifikt til unge og studerende. Måske har du allerede planer om, hvilken branche eller hvilket arbejdsområde, du kunne tænke dig at søge ind på? Så kan det være en idé at vælge en a-kasse, som specialiserer sig i det område. Det kan fx være en a-kasse for jurister og jurastuderende, for håndværkere, for IT og kommunikation, måske en af de tværfaglige til ufaglærte, eller én til akademikere, ledere eller selvstændige.

Der er masser af muligheder at vælge mellem, og du behøver heller ikke vælge én, der henvender sig til den rigtige branche, hvis du endnu ikke har truffet dit valg. I stedet kan du se på omkostningerne ved at være medlem og de ting, a-kassen tilbyder. Det kan du danne dig et overblik over i oversigten nedenfor, hvor du kan sammenligne kontingent, fordele og vilkår hos de forskellige. På den måde kan du finde både den bedste og den billigste a-kasse for gymnasieelever og HF-studerende nemt og hurtigt.

Meld dig i a-kasse, mens du er studerende

Det er som nævnt en rigtig god idé at melde sig ind i en a-kasse allerede når du er studerende. På den måde er du nemlig sikret fra første dag, du træder ud på jobmarkedet. Har du planer om at søge i job efter din gymnasielle uddannelse, så er du desværre langt fra garanteret at blive ansat fra den dag, du er færdiguddannet. Nogle kan risikere at gå i lange perioder, mens andre måske er heldige. Uanset hvad er det dog fornuftigt at have en a-kasse i ryggen, for så er du nemlig sikret, hvis du skulle stå ledig, når du er færdiguddannet, eller hvis du bliver fyret fra dit job. Så kan du nemlig modtage dagpenge, ligesom du får en masse støtte og vejledning i din ledighedsperiode, så du bliver bedre rustet til at finde et godt og relevant job.

Gratis medlemskab for HF-studerende og gymnasieelever

Som studerende har du den store fordel, at det er fuldstændig gratis at være medlem af en a-kasse. Det koster dig altså ingenting at melde dig ind, når du fx starter på uddannelsens sidste år, i forhold til at vente, til du er færdiguddannet. Tværtimod er det et fornuftigt valg, fordi du så er garanteret økonomisk og juridisk opbakning fra allerførste dag, du er arbejdsløs. Derfor bør du kraftigt overveje at finde en god og relevant a-kasse for HF-studerende og gymnasieelever og melde dig ind helt gratis allerede i dag.