A-kasse for ufaglærte

Alle bør have en a-kasse som sikkerhedsnet, og det gælder selvfølgelig også dig som ufaglært. Men det kan være vanskeligt at vælge den helt rigtige, og der er mange forskellige muligheder på markedet, hvilket gør det svært at få overblik.

Her får du hjælp til det store overblik, da vi har samlet en oversigt over de relevante a-kasser for ufaglærte. Sammenlign og bliv klogere her.

Brug for ny a-kasse som ufaglært?

Ved at anvende oversigten nedenfor kan du først og fremmest få overblik over de a-kasser, som er relevante for dig som ufaglært. Du kan nemt og hurtigt danne dig et indtryk af de forskellige alternativer ved at se på pris, fremhævede fordele og forhold. På den måde kan du udvælge de udbydere som du vil læse mere om, og sammenligne dine alternativer for at finde den bedste og billigste a-kasse for ufaglærte.

Det er rigtig godt at have en a-kasse i ryggen, som kan støtte dig, når du får brug for det, og som kan sikre, at du får det bedste ud af dit job og din situation – og ikke mindst en udbyder, som kan støtte dig, hvis du pludselig skulle stå uden job. Der findes en lang række a-kasser for ufaglærte på markedet, som kan bidrage med juridisk hjælp, kurser og rådgivning samt diverse andre ting.

Og det kan være svært på egen hånd at finde ud af, hvilken der er bedst. Du skal nemlig både se på kontingentet for at vælge en billig a-kasse, ligesom du er nødt til at sætte dig ind i vilkårene og fordelene som muligheden for juridisk støtte, udbudet af relevante kurser, tilbud såsom lønsikring osv.

Vælg en af de tværfaglige a-kasser

Begrebet ‘ufaglært’ strækker sig over en lang række forskellige stillinger og funktioner, så der er ikke tale om en specifik branche som sådan. Det betyder, at de specialiserede a-kasser ikke er så relevante for dig som ufaglært, fordi de fordyber sig i ét arbejdsområde og udbyder specifikke kurser og tjenester henvendt til denne branche.

Som ufaglært kan du i stedet med fordel vælge en af de tværfaglige a-kasser, som fokuserer på et bredere område, og som derfor kan hjælpe personer i et større udvalg af stillinger. Det er et oplagt valg for dig som ufaglært, når du skal finde en relevant a-kasse.

Hvad vil det egentlig sige at være ufaglært?

At være ufaglært betyder naturligvis ikke, at du ikke har nogen evner, eller at du ikke er specialist på et område. Det betyder egentlig bare, at du ikke har officielle dokumenter på de ting, du kan. Begrebet stammer oprindeligt fra det gamle lærlingesystem, hvor de ufaglærte var dem, der arbejdede uden egentlig uddannelse.

I dag betyder det blot, at du ikke har en uddannelse inden for det fag, du arbejder i. Det anvendes særligt inden for håndværkerfagene samt i handels- og servicebranchen, hvor der findes en række muligheder for jobs uden at have taget en specialiseret uddannelse til formålet. Derfor er de tværfaglige a-kasser et perfekt valg til dig som ufaglært, som vil have professionel hjælp i baghånden, når du har brug for det. Det er en virkelig god investering i din fremtid, både når det gælder økonomi, arbejdsforhold og sikkerhed.