A-kasse for bioanalytiker

Er du bioanalytiker? Og har du stadig ikke meldt dig ind i en a-kasse, eller overvejer du en ny. Så skal du måske begynde at kigge på at gøre det. Selv om medlemsskabet giver en ekstra månedlig udgift, så er det altafgørende, at du er medlem af en a-kasse, hvis du en dag skulle være så uheldig at stå uden job.

Som bioanalytiker har du flere muligheder for, hvilken a-kasse du vil være medlem af. DSA er mest udbredt i branchen, men vi vil her give dig et bredere indblik i valgmulighederne, via denne oversigt:

A-kasser for bioanalytikere

Du har sikkert allerede overvejet DSA og hvis ikke, kan du læse mere om den nedenfor. I sidste ende handler det om dine behov og krav til pris, fordele mv.

DSA – a-kasse for dig som bioanalytiker

Den mest oplagte mulighed er, at du melder dig ind i DSA, som er en forkortelse for Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse. DSA er en a-kasse, som målretter sig folk, der er beskæftiget som bioanalytikere, ergo- og fysioterapeuter, jordemødre, radiografer og sygeplejersker.

Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse har cirka 77.000 medlemmer, så DSA er et sted med stor kapacitet og erfaring i at hjælpe folk, der ender uden for arbejdsmarkedet. Fordelen ved at vælge DSA som A-kasse er, at de er vant til at hjælpe folk i netop din branche, så de kender markedet og ved, hvordan de skal få dig tilbage på det igen.

Desuden er DSA faktisk tidligere blevet kåret som en af de billigste a-kasser i landet, så der er altså et økonomisk incitament til at vælge den som din a-kasse. En fuldtidsforsikring koster månedligt lige over 400 kroner i skrivende stund, og det er altså det månedlige beløb, der sikrer dig, at du får dagpenge, hvis du er så uheldig en dag at stå uden job.

Du skal selvfølgelig håbe på, at du ikke får brug for at modtage dagpenge, for så betyder det, at du stadig er i job, men det er en god forsikring at have i de tilfælde, hvor det ikke går, som du selv ønsker.

DSA for studerende

Hvis du endnu ikke er bioanalytiker, men er på vej til at blive det, bør du også hoppe et smut forbi DSAs hjemmeside. For selv om du endnu ikke er færdiguddannet bioanalytiker, kan du stadig blive medlem af arbejdsløshedskassen. Du skal bare sørge for at melde dig ind et år, før du er færdiguddannet, for så er du sikret dagpenge, så snart du er færdiguddannet, hvis du altså ikke kan finde job.

Og der er ingen grund til ikke at melde dig ind, for er du under 30 år og studerende som eksempelvis bioanalytiker, er det helt gratis at være medlem. Der ud over har a-kassen også den fordel, at den har en række tilbud målrettet dig som studerende, som kan gøre livet som studerende lettere. Eksempelvis hvis du kæmper med stress.

Se vores oversigt med gratis a-kasser til studerende på denne side.