A-kasse for biologer

Er du biolog og på jagt efter en a-kasse, som passer til dit faglige område? Vi har sammensat en guide om arbejdsløshedskasser specifikt til biologer. I denne artikel kan du læse om dine muligheder, om hvad en arbejdsløshedskasse egentlig hjælper dig med, samt få gode råd til at finde den bedste løsning for dig.

Gode a-kasser for biologer

Der findes ikke en arbejdsløshedskasse som er fuldstændig skræddersyet til biologer. Faggruppen er simpelthen for lille til dette. Men der findes flere a-kasser, som er til for bl.a. naturvidenskabelige akademikere. Vi har lavet en oversigt med gode udbydere, du bør overveje.

Herunder kan du læse om de to arbejdsløshedskasser, du særligt bør overveje, hvis du er uddannet biolog.

IDA anbefaler Akademikernes A-kasse

IDA er en fagforening for bl.a. naturvidenskabeligt uddannede, og er den oplagte fagforening at melde sig ind i, hvis man som du er uddannet indenfor biologi. Men nu skal det jo handle om a-kasser.

Det er Akademikernes A-kasse, også kaldet AKA, som IDA anbefaler at man melder sig ind i. De to organisationer har nemlig et samarbejde. AKA er landets største arbejdsløshedskasse for højtuddannede, og er desuden en af landets billigste med en medlemspris på 427,- kr om måneden.

Relateret på hjemmesiden: A-kasser for bioanalytikere

Magistrenes Arbejdsløshedskasse

Den anden arbejdsløshedskasse som kan anbefaler, er Magistrenes A-kasse. Den finder du via vores oversigt. MA er for humanister og scient.er, og har bl.a. biologier på listen over de uddannelser, som deres medlemmer har.

Den tilhørende fagforening er DM (Dansk Magisterforening). Hos Magistrenes Arbejdsløshedskasse har de bl.a. specialister indenfor naturvidenskab, og de står klar med individuel rådgivning samt kurser og karrieresamtaler. Det koster 474,- kr. måneden at være medlem.

Hvad hjælper A-kassen med?

A-kassen står først og fremmest klar til at hjælpe dig, og udbetale dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Derudover er de behjælpelige, hvis du eks. skal på barselsorlov eller bliver syg over en længerevarende periode.

Hvis du står uden arbejde, er det også din arbejdsløshedskasse som du skal rette henvendelse til. Jo bedre de kender til dit fagområde, jo nemmere er det for dem at hjælpe dig med relevant CV-skrivning, kurser og anden sparring.

Det er desuden din arbejdsløshedskasse, der udbetaler feriedagpenge og efterlønsydelser samt vejledning heri. Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige ydelser, og både for at få dem udbetalt samt at få hjælp til dette, er det yderst vigtigt at være medlem af en arbejdsløshedskasse.