A-kasse for multimediedesignere og datamatiker

Er du ved at uddanne dig inden for IT og kommunikation? Så er det en rigtig god idé at begynde at se efter en a-kasse, før du er færdiguddannet. På den måde kan du nemlig få støtte fra første dag, du træder ud på arbejdsmarkedet, hvis du skulle være så uheldig ikke at komme i job med det samme. Det kan også være, du er i arbejde, men endnu ikke er medlem af en a-kasse. Så bør du stærkt overveje at melde dig ind i en a-kasse for multimediedesignere og datamatikere for at sikre dig selv, hvis du bliver ledig. Det er en rigtig god investering i din fremtidige sikkerhed og økonomi.

AKADEMIKER

Aktuelle a-kasser for IT-folk

Selvom en a-kasse er en udgift her og nu, så er pengene godt givet ud. Din a-kasse hjælper dig nemlig på flere måder, særligt hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Så får du mulighed for at få dagpenge, hvilket stiller dig langt bedre økonomisk, ligesom du får rådgivning omkring din jobsøgning, bliver tilbudt relevante kurser og bliver hjulpet til at komme hurtigst og bedst muligt tilbage på arbejdsmarkedet. Men hvilken a-kasse skal du så vælge som datamatiker eller multimediedesigner?

Der findes flere relevante muligheder på markedet, og det gælder om at finde den løsning, som passer bedst til dig og dine behov. Fx kan du gå efter en a-kasse, som specialiserer sig i IT-professionelle. Fagforbundet for IT-professionelle, PROSA, anbefaler Min A-kasse, hvilket gør dette til en oplagt mulighed, hvis de dækker dit specifikke arbejdsområde. En anden mulighed er at gå efter en a-kasse for akademikere og højtuddannede såsom MA A-kasse.

Nedenfor kan du se en oversigt over de relevante a-kasser for IT-medarbejdere, uanset om du er ansat eller selvstændig, så du nemt kan danne dig et overblik over markedet. Læs mere om fordelene ved de forskellige muligheder, se kontingenterne, bliv klogere på vilkårene osv. På den måde kan du træffe det bedste valg og finde den billigste og mest relevante a-kasse for multimediedesignere og datamatiker.

Forskel på hvad jeg bør vælge som multimediedesigner & datamatiker?

Der kan være forskel på, hvad du bør vælge, afhængig af din specifikke uddannelse eller dit job. Det er nemlig en god idé at vælge en a-kasse, som er specialiseret i dit arbejdsområde, og som har medlemmer inden for samme branche. Du kan læse mere om, hvilke uddannelser og jobs, der går ind under de forskellige a-kasser, så du kan vælge en, der er relevant for dig. For eksempel dækkes både datalogi, datateknik og kandidat i multimedia af MA a-kasse og Min A-kasse, mens Akademikernes A-kasse har medlemmer fra bl.a. telekommunikation, og AUKS fra medievidenskab. Du kan få gavn af at vælge en a-kasse, som dækker din specifikke uddannelse.

Når det så er sagt, så ligger multimediedesigner og datamatiker inden for samme branche og uddannelsesområde, og de fleste a-kasser specialiserer sig bredt nok inden for IT og kommunikation til at kunne dække begge jobs. Derfor er du som regel godt stillet, blot du vælger en a-kasse, som henvender sig til din overordnede branche.