Optagelse i a-kasse

Der er intet krav om optagelse i en a-kasse og selvom det koster penge, så anbefales det altid at være medlem af en. Alternativt har du ikke mulighed for dagpenge eller anden økonomisk eller juridisk hjælp, hvis du skulle være så uheldig at være ledig i en længere periode. Således vil du være begrænset til kontanthjælp.

Alle kan søge om optagelse i en a-kasse, dvs. du vil kunne blive medlem uanset om du er selvstændig, lønmodtager, nyuddannet, studerende, lærling/elev eller værnepligtig – nogle a-kasser kan dog have forskellige målgrupper. Se hvor du kan blive medlem her:

Guide til optagelse i en a-kasse

For at finde frem til de forskellige a-kasser, hvor du kan søge om optagelse, kan du med fordel benytte dig af denne side. Den vil hurtigt give dig et overblik over de mange forskellige a-kasser, deres priser, målgrupper o. lign.

Krav til optagelse

Der er dog nogle få krav der gælder uanset hvilken a-kasse du søger om optagelse i og det er følgende .

  • Du skal opholde dig i landet.
  • Du skal bo i Danmark
  • Du skal være mellem 18 – 63 år.
  • Du kan kun være medlem af én a-kasse.

For nogen kan det blive lidt uoverskueligt med de mange a-kasser, det kan derfor være en god ide at have nogle kriterier, som der vælges ud fra. Ikke alle a-kasser tilbyder de samme ydelser eller de samme priser. Nogle af dem tager kun imod medlemmer med en bestemt baggrund/faggruppe.

Derfor bør du sætte nogle kriterier op, sådan at du kan sortere a-kasser fra, for til sidst at finde den der passer dig bedst – er du fx lønmodtager er det kun relevant at se på dem som godkender lønmodtagere. Andre kriterier, som du kunne overveje at sætte op er; prisen, medlemsfordele, rabatter, andre ydelser for medlemmer og lignende.

Når du så har sorteret de organisationer fra, som du ikke mener passer til dine kriterier, kan du derfra udvælge den som du mener passer bedst til dig, din faglige baggrund og behov.

Når du vil ansøge om optagelse i en a-kasse, så kan du gøre det nemt ved at gå ind på deres respektive hjemmesider og finde deres online ansøgningsblanket, som du nemt udfylder i løbet af få minutter og sender ind. Så har du i løbet af få dage, modtaget en bekræftelse på dit nye medlemskab.