Skift af a-kasse

Der kan være mange forskellige årsager til, at du vælger at skifte a-kasse. Det kan være du mener at du ikke har fået den korrekte behandling, eller at der er mere attraktive a-kasser derude. Men hvordan er det man skifter til en anden a-kasse? Du skulle jo nødig miste den anciennitet som du har optjent hos sin nuværende udbyder.

Tit og ofte så skal du blot kontakte den nye a-kasse du vil skifte til og de vil så ordne alt det praktiske og juridiske. Når du melder dig ind i en ny a-kasse vil de altså typisk klare alt det formelle for dig. Skiftet kan som regel ikke ske med det samme. Din nuværende udbyder har muligvis en opsigelsesfrist som skal overholdes inden du har mulighed for at gennemføre skiftet.

Sammenlign og kom i gang

Få overblik over markedet og mulighederne i vores oversigt og kom i gang med at skifte med det samme.

 

Guide til skift og overflytning af a-kasse

Det er generelt ligetil at skifte til en ny arbejdsløshedskasse, særligt for dig som kunde, da du får hjælp til alt det praktiske, hvor de sørger for at flytte din anciennitet med over. Det eneste punkt er faktisk, hvis din nuværende udbyder har en opsigelsesfrist, men du kan fortsat godt gennemføre hele processen.

Det betyder bare, at skiftet først reelt træder i kraft når denne opsigelsesperioden er gået. Det er først når a-kassen modtager din ansøgning, at du kan blive overflyttet.

Som ledig kan du kun blive overflyttet hurtigst muligt med en måneds varsel til udgangen af en udbetalingsperiode.

Hvis du er i tvivl om hvem du skal skifte til, kan du nemt sammenligne a-kasser, deres priser og fordele, via vores oversigt.

Ved at vælge “Læs mere” i oversigten kan du finde yderligere informationer om lønsikring, fagforening og tilfredshedsprocenter. Alle sammen elementer der bør være en del af din beslutningsproces. Det klare fordel med sammenligningen er, så du nemt kan udvælge den perfekte udbyder, ud fra alle de relevante faktorer.

Prisen betyder ikke alt

Når du skifter a-kasse, indebærer det at du undersøger markedet og dine alternativer. Her har mange danskere en tendens til at fokusere for meget på prisen, men husk at tænke over de medlemsfordele og værktøjer, der kan følge med. Specielt hvis du er uden job og skal ind på arbejdsmarkedet igen.

Her er det vigtigt med en solid støtte, der kan bidrage til at du finder et arbejde, snarere end om du betaler 470 eller 500 kr. om måneden. Så husk at indtænke alle faktorer, inden du træffer din beslutning. I det store perspektiv betyder prisen ikke alt, selvom det er sundt at være prisbevidst.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for gode råd.

Grunde til at flytte a-kasse

Der kan være forskellige grunde til at flytte a-kasse. Hvis du pludselig får et nyt arbejde, som er uden for din nuværende a-kasses faglige område, så skal du flytte til en anden. Enten én som er specialister på dit nye fagområde eller en tværfaglig a-kasse. Det kan ligeledes være du bare vil skifte pga. utilfredshed.

Når du skal skifte a-kasse er det vigtigt at tænke, om det er det helt rigtige. Hvis du er igang med at skifte pga. en anden udbyder er billigere, er det en god idé at undersøge, hvorfor det er tilfældet. Det kan være at de har færre vundne sager i deres fagforening, eller at de har nogle andre ydelser og fordele.

Disse faktorer er værd at undersøge, for står man uden job er det ærgerligt at have skiftet a-kasse, blot for at spare x antal kroner om måneden, hvis de ikke kan hjælpe dig, når du har mest brug for det. Her på siden kan du få et nemt og overskueligt overblik over de forskellige udbydere, deres priser kompetenceområder og meget mere.

Går du fra at være lønmodtager til at være selvstændig erhvervsdrivende, så vil du i nogle tilfælde være nødt til at flytte til en anden a-kasse, da det ikke er alle som optager selvstændige erhvervsdrivende. Priser, optagelseskrav og fordele er meget forskellige.

Rettigheder

Du har forskellige rettigheder når du vil overflytte din a-kasse, som du bør være sikker på bliver varetaget af din nye organisation. Når du overflytter, så har du ret til at få dine hidtidige medlemsperioder medregnet det nye sted. Det sker typisk helt automatisk.

Brug Din-akasse.dk til at sammenligne mulighederne med hinanden. Det gør det langt nemmere at finde den rette løsning til dine behov. Vi har ligeledes lavet en del anmeldelser, der kan gøre dig klogere på hver enkel udbyder.