A-kasse for arkitekter

Arkitekt-branchen har til tider været ramt hårdt af arbejdsløshed. Der er stor kamp om få jobs, og det efterlader nogle arkitekter i arbejdsløshed. I den situation er det en god idé at være medlem af en arbejdsløshedkasse. De er nemlig din forsikring mod arbejdsløshed. Samtidig kan det styrke dine muligheder for at komme tilbage i job, så arbejdsløsheden kun er en midlertidig ting. De hjælper også med vejledningssamtaler, udbetaling af dagpenge, feriedagpenge, orlovsydelse til børnepasning og efterløn.

For arkitekter i Danmark kan det være særligt udfordrende for unge, nyuddannede arkitekter at få jobs. Det er derfor en god idé at orientere sig omkring a-kasse medlemsskab allerede, mens du er i gang på dit arkitekt-studie. Her er det ofte gratis at melde sig ind som studerende.

5 gode a-kasser for arkitekter

A-kasse til arkitektstuderende

Er du stadig på studiet, men frygter at stå uden job, når du er færdiguddannet? Så skynd dig at melde dig ind allerede nu. Det er nemlig sådan, at du sagtens kan melde dig ind i en a-kasse, selv om du stadig er i gang på arkitektstudiet. Faktisk kan det være en rigtig god idé, for hvis du melder dig ind og har været medlem af en a-kasse i mindst et år, når du er færdig med uddannelsen, undgår du karenstid. Det vil sige, at du dermed kan få dagpenge fra din første ledige dag, efter endt uddannelse.

A-kasse for arkitekterMange gange kan du også gratis melde dig ind i en a-kasse, når du er studerende. Kravene er typisk, at du skal være under 30 år, have bopæl i Danmark, være i gang på en arkitektuddannelse af mindst halvandet års varighed og ikke være på andre former for offentlig forsørgelse.

APA og a-kasse for akademikere

Hvis du for længst er færdiguddannet arkitekt, findes der flere andre udbydere som målretter sig folk, der har taget en akademisk uddannelse – og dermed også dig. Fordelen ved disse a-kasser er, at de har et større kendskab til din branche, og at de er ambitiøse på dine vegne. Her vil Akademikernes A-kasse være en god udbyder.

Der findes desuden Arkitekternes Private Arbejdsløshedskasse (APA), som er et privat supplement til de øvrige statsanerkendte arbejdsløshedskasser. Cirka en femtedel af alle organiserede arkitekter er medlem af APA. Her er fordelen, at de i APA er eksperter i netop din arbejdsløshedssituation, fordi de har et indgående kendskab til branchen.

Det kræver dog, at du er uddannet arkitekt med godkendt EU-uddannelse, for at du kan blive medlem. I Danmark er det kun arkitekter fra arkitektskolen i Aarhus eller Kunstakademiets Arkitektskole i København, der er kvalificerede.

Du kan med fordel tjekke vores oversigt over gode a-kasser til akademikere her.