A-kasse for studerende

Selvom man ikke er i fuldtidsarbejde, kan det være en stor fordel at være medlem af en a-kasse som studerende. Især hvis du melder dig ind før du er færdiguddannet. Så kan du få dagpenge med det samme som nyuddannet.

Nedenfor kan du finde a-kasser der tilbyder gratis medlemskab for studerende.

At være medlem giver ikke kun mulighed for at få dagpenge, men ligeledes adgang til en masse fordele og goder. Som studerende er det især relevant, at få hjælp til jobsøgning og få nogle værktøjer og redskaber man kan bruge til at finde et nyt job.

Oversigt: Gratis a-kasser for studerende

Vi har lavet en oversigt, som gør det enkelt at finde den bedste a-kasser til studerende, ud fra dine behov. Det er gratis at være medlem under  uddannelsen.

Alle har brug for en a-kasse og fagforening når det brænder på mht. job, ledighed, arbejdsskader og andre arbejdsproblemer – så hvis du ikke allerede har, så sørg for at finde en hurtigst muligt.

Gratis medlemskab for studerende

Alle studerende bør allerede tænke på a-kasse og fagforening, når de er under uddannelse. Der er nemlig ingen garanti for at du kan finde et job med det samme. Og den klare fordele ved at melde sig ind allerede nu, er at medlemskabet er gratis under uddannelsen. Du betaler med andre ord ikke en krone, så længe du sidder på skolebænken.

Når du så engang bliver færdig, vil du enten have adgang til dagpenge eller mulighed for at trække på deres store viden, erfaringer og værktøjer. Alt sammen noget der giver dig den bedste start i erhvervslivet. Så hvis du ikke allerede er medlem, bør du melde dig ind i en med det samme.

Du kan nemt sammenligne og få overblikket i vores oversigt ovenfor.

Indblik i de gode udbydere

ASE tilbyder en gratis a-kasse, samt fagforening for blot 67 kr./md.

Krifa giver mulighed for at søge om nedsat kontingent eller gratis medlemskab i a-kassen, samt mulighed for gratis fagforening.

CA tilbyder gratis medlemskab til alle deres studerende medlemmer. De er særligt populære hos bachelor uddannede.

Hos Det Faglige Hus kan du, når du er under uddannelse få fagforening samt a-kasse helt gratis.

MA giver gratis medlemskab under uddannelsen og tilbyder også god rådgivning mht. jobsøgning o. lign.

FTF a-kasse giver dig også et gratis medlemskab, når du studerer, samt andre gode fordele, fx får du 10 % rabat på studiebøger fra deres samarbejdspartner og god hjælp til dit CV og dine ansøgninger.

Husk som studerende er du oftest berettiget til dimittendsats hvis du melder dig ind i en a-kasse umiddelbart efter du er færdiguddannet. Det er dog ikke alle uddannelser, som giver dig mulighed for dette. Så undersøg mulighederne nøje inden du træffer et valg.