En ny privat lønforsikring truer dagpengesystemet

Photo of author

By Tommy

Der er netop blevet lanceret en ny privat lønforsikring, som har en højere sat end dagpengesystemet. Denne er blevet lanceret af Alm. Brand, og de faglige foreninger advarer mod denne, da det truer dagpengesystemet.

Den nye private lønsikring gør, at lønmodtagere kan få op til 32.000 kroner om måneden af deres tidligere løn, hvis de skulle stå til at miste deres job. Dette er en klar trussel mod dagpengesystemet, og også den første gang at et stort forsikringselskab som Alm. Brand tilbyder en privat lønforsikring.

Hvis man ser på det offentlige dagpengesystem, så er satsen max 17.918 kroner om måneden. FTF, advarer derfor om at denne lønsikring kan true hele dagpengesystemet. Bente Sorgenfrey, som er formand for FTF udtaler, at konsekvenserne på lang sigt kan gøre, at man risikerer en underminering af a-kasse branchen og dets system.

Derudover udtaler hun også, at hun godt ved at folk kan handle rationelt engang imellem og ofte kan tænke på sig selv i sådanne situationer, men konsekvenserne er bare for store i denne omgang.

Flere vil vælge dagpengesystemet fra

Der påpeges derudover af ingeniørforeningen IDA, at dem der er højt lønnede ikke vil finde dagpengesystemet særligt attraktivt, og dermed kan det ende med at flere vil vælge en privat forsikring i stedet for. IDA tilbyder dog allerede nu en særegnet forsikring til de medlemmer, som har mistet deres job.

Man kan få skatteafdrag, hvis man køber en privat lønforsikring uden om dagpengesystemet, og Bente Sorgenfrey står ved, at dette fradrag skal væk.

FF Forsikring, som er under fagforeningen Frie Funktionærer, har allerede en privat lønsikring, som er den samme som Alm. Brand nu vil tilbyde. Dog er det første gang at man ser at et forsikringsselskab tilbyder dette.

Læs også: Hvem har ret til dagpenge?