Jakkesæt og skjorte til jobsamtale

Photo of author

By Tommy

Står du og skal til jobsamtale snarest og ved ikke hvad du skal have på som mand? Som udgangspunkt er jakkesæt og skjorte en rigtig god idé. Nogle mener måske at udseendet ikke har så stor betydning, men især til jobsamtalen kan din påklædning have stor betydning.

Du bliver ofte bedømt inden du har sagt noget og derfor kan et jakkesæt være det helt rigtige valg for dig, specielt hvis du søger et job hvor fremtoningen har indflydelse. 

Giv et godt førstehåndsindtryk

Inden du går ind til en jobsamtale, så er det vigtigt at forberede sig bedst muligt på de udfordringer du kan møde. Udover at have styr på hvad du skal sige, så er business stilen tit et godt valg, når det kommer til at efterlade et godt indtryk hos den pågældende arbejdsgiver.

Jakkesæt udstråler stil og styr på livet

Et jakkesæt i sig selv er meget klassisk, og udstråler at man er seriøs og har styr på tingene. Her er det normalt en hvid skjorte og et par matchende bukser og jakke, samt et par mørke sko i læder etc. Stilen er meget universal og uanset hvor i verden du befinder dig, så vil et jakkesæt ofte udstråle stil og seriøsitet.

Der findes mange gode mærker og forhandlere i Danmark, så du bør nemt kunne få hjælp til at velsiddende og flot sæt. Det kan godt være det koster 4-5.000 kroner, men det er bestemt investeringen værd.

David K fra Herrernes Magasin er blandt landets førende eksperter inden for jakkesæt og det finere herretøj generelt. På deres hjemmeside Herrernesmagasin.dk kan du se flere gode videoer om påklædningen og ellers kender du ham helt sikkert fra GO’ TV. Besøg dem evt. på Nørregade 20 i København, for at blive hjulpet i tøjet, så det samtidig afspejler din personlighed.

Pas på at overdresse dig – en skjorte kan være nok!

Hvis du ikke går med jakkesæt til hverdag, så kan det måske godt føles helt forkert at dresse sig op. Det behøver du nødvendigvis heller ikke, da en skjorte ofte kan være med til at give et godt indtryk af dig som person. Det er vigtigt at du føler dig godt tilpas i det tøj du har på, og hvis ikke, vil det ofte kunne ses.

Du behøver som hovedregel ikke bære slips eller butterfly, da det kan virke lidt for overdressed, selvfølgelig alt efter hvad du skal interviewes til.

Til slut er det vigtigt at huske på, at jakkesættet ikke sikrer dig jobbet. Dog kan et forkert tøjvalg have en påvirkning på, om du får det job som du gerne vil have. Der er derfor god grund til at gå op i din påklædning, for det har meget indflydelse på førstehåndsindtrykket.

Du kan få flere gode råd til samtalen via Ofir.dk.