Det er værd at passe rigtig godt på dit jakkesæt, der ofte er tøj som kan bruges i mange år, hvis det bliver behandlet ordentligt. Uanset om du skal til jobsamtale eller på arbejde, er det en god idé at være velklædt. Det er du med et jakkesæt.
Det er forskelligt, hvordan et jakkesæt helst skal behandles, men ens for de fleste er, at vask og rens slider på tøjet. Det er derfor er en god idé at vente i så lang tid som muligt, før du sender det afsted til renseriet. Der bruges nemlig ofte skrappe kemikalier for at få tøjet rent, som kan slide meget på stoffet. Få gode råd til rens af jakkesæt, hvis du overvejer det.
Sådan renser du dit jakkesæt
Sørg til at starte med, at dit sæt skal renses så sjældent som muligt. En rigtig god forhåndsregel er, at sørge for at dit tøj får nok luft. Når du har haft det på i løbet af dagen, så husk at hænge det op på bøjle, når du kommer hjem.
Det skal helst være en lidt bred bøjle, så du er sikker på, at dit tøj bliver ordentligt luftet igennem. Det er også en god måde at opbevare sættet sådan, når du ikke har det på – medmindre det skal hænge i lang tid i skabet, så er det en god idé at købe en pose til formålet.
Du kan også vælge at hænge dit sæt uden for, hvis vejret er til det, for at blive luftet igennem. Det er endnu bedre end indenfor, og kan ofte fjerne svage lugte af eventuelt sved eller røg.
Se også: Jakkesæt til jobsamtalen
Inden du sender til renseriet
Inden du sender sættet til renseriet, kan du også ofte selv klare lidt af rensen, med en damprenser. På den måde undgår du både de kemikalier, der slider på det skrøbelige stof, og du sparer samtidig en del penge, da ruten til renseriet kan være en dyr omgang. Du kan med fordel investere i en damprenser – medmindre du kan låne dig til en – men det er ofte en investering på lang sigt.
Til gengælder det en dårlig idé at springe ud i selv at vaske dit jakkesæt, hvis der står i indlægssedlen, at det skal renses – på engelsk hedder dette ’dry clean only’.
Det farlige ved at vaske eksempelvis en habitjakke er, at foret og yderstoffet ofte er fremstillet i to forskellige materialer, og derfor er der fare for, at foret skrumper mere end resten af jakken, og så er den ødelagt.