5 gode råd til at komme i arbejde

Photo of author

By Tommy

Står du som arbejdsløs og har svært ved at finde arbejde?

Du er ikke alene, da rigtig mange er i samme båd. Det er ikke altid lige til at finde et job, og især ikke et job som man også synes om, og vil blive glad for hver at møde op til hver dag. Det er vigtigt at finde noget man kan se sig selv i, og som udfordrer en tilpas meget, så man ikke hurtigt begynder at kede sig.

Her på Din-Akasse vil vi komme med 5 gode råd til at komme i arbejde.

De 5 tips du bør følge

1. Optimer til CV

Måden du udarbejder dit CV på, kan være altafgørende for, om det er dig eller en anden der får stillingen. Cv’et er typisk det første som en arbejdsgiver læser igenne, og det vurderes ofte på ca. 1 minuts tid. Det fylder typisk mellem 1-4 A4 sider, og er struktureret omvendt kronologisk, altså du skriver dit seneste job, erhverserfaring og uddannelse først.

En fordel kan også være, at du fremhæver bestemte ting på dit CV, alt efter hvilken stilling du søger. Du skal med fordel fremhæve relevante erfaringer, som virksomheden selv måske nævner i deres jobopslag.

2. Tålmodighed

Vær ved godt mod, når du skriver din jobansøgning og hav masser af tålmodighed. Mangel derpå kan ofte føre til dumme stavefejl, dårligt sprogbrug og mærkelige sætninger. Det ønsker du ikke, så giv dig godt tid til at skrive din ansøgning. Læs dine ord igennem flere gange, og gerne højt. Læs korrektur flere gange og få gerne en anden til at gøre det også. Du kan også præsentere din ansøgning for en anden, så du på den måde kan høre om den giver mening.

3. Pres på

Du er helt sikkert ikked en eneste der sender en ansøgning afsted til den stilling du søger, så hvordan kan du skille dig ud? (udover din gode ansøgning selvfølgelig) Ofte opfatter andre folk ikke dine ord på samme måde som du mener dem, og derfor kan der opstå fejltolkninger som kan gøre en stor forskel, når det kommer til at beslutte hvem der skal have stillingen.

Et godt råd er at ringe kontaktpersonen op i jobannoncen, og spørge videre ind til stillingen og eventuelt andre spørgsmål du måtte sidde med. Det viser interesse for arbejdspladsen samt jobbet, og de informationer du får i samtalen, kan du bruge hvis du bliver kaldt ind.

4. Jobportaler

Hold løbende øje med diverse jobportaler og tilmeld dig en jobagent. Her kan du indsætte hvilken slags arbejde du søger, samt hvor i landet det skal befinde sig etc., og så vil du få en mail, når der dukker et job op med dine ”krav”. Gør det gerne på flere sider, så du ikke behøver tjekke alle jobportaler igennem hver dag, for at finde de samme.

5. Fremhæv dine styrker

Du må gerne skrive i din jobansøgning, at du er rigtig god til det du gør, og det er der ingen grund til at skjule. Fortæl virksomheden, at du er nøjagtig den person de leder efter og begrund gerne med eksempler fra tidligere jobs. Skriv om din motivation for at søge netop dét job, og hvorfor dine kompetencer matcher den stilling du søger.

 

Held og lykke med jobsøgningen!