Lånesituationen når du er på kontanthjælp

Photo of author

By Tommy

Kontanthjælpen har mange betydninger for dit liv. Dels på din dagligdag da du er ledig uden arbejde og dels på din privatøkonomi.

Det påvirker ligeledes din lånesituation i høj grad og vi ser nærmere på hvordan, i denne artikel. For månedsindtægten og din økonomiske situation har nemlig en stor indflydelse på dine lånemuligheder.

Du har begrænsede lånemuligheder

Der er ingen tvivl om at danskere på kontanthjælp har mere begrænsede lånemuligheder og det er næppe overraskende for dig. Men vi vil her begrunde hvorfor det er sådan.

I banken

I banken vil de altid se budgetter, lønsedler og andet der kan dokumenterer dine økonomiske forhold. Disse anvender deres eksperter til at udregne risiko og dine muligheder som lånekunde.

Netop fordi du er på kontanthjælp og derfor kun har en begrænset månedlig indtægt, vil svaret ofte være NEJ. Specielt hvis du ikke kan retfærdiggøre formålet bag det nye lån, for det vil sjældent være det mest fornuftige.

Her er din bankrådgiver mere tilbøjelighed til at se din privatøkonomi som en helhed og derudfra vurdere om det vil være forsvarligt for dig, at optage ny gæld som arbejdsløs. Det bliver med andre ord lavet en kreditvurdering af dig.

Hos lånefirmaerne

Hos lånefirmaerne online er tilgangen en helt anden. Her er det forskelligt om du skal fremvise dokumentation i form af lønsedler og årsopgørelser. Ved småbeløb kan du ansøge uden, men så snart du skal låne meget, er det typisk et krav.

Din opgave bliver altså at finde de udbydere, hvor du opfylder deres indtægtskrav. Det kan du kun gøre, ved at besøge en 3-4 forskellige udbydere og prøve at ansøge hos disse.

Du kan nemt komme i gang via online lånetjenester, hvor de har oversigter med de lånefirmaer, der giver dig de bedste chancer trods kontanthjælpen. Og ikke mindst giver dig et indblik i dine muligheder på online markedet.

Er mere gæld den rigtige løsning?

Inden du siger JA til et nyt lån, bør du altid overveje om mere gæld er den rigtige løsning, nu hvor du er arbejdsløs. Det vil i hvert fald ikke styrke din privatøkonomi og rådighedsbeløb.

Du bør derfor kun gøre det, hvis formålet er vigtigt og ikke kan vente. Ellers er det bedre at spare op i nogle måneder. At gældsætte sig for at kunne købe nyt fjernsyn, smartphone eller til ferien med vennerne, er i hvert fald ikke løsningen!