Hvad er lønsikring?

Photo of author

By Tommy

Har du store faste omkostninger i dit privatbudget hver måned? En lønsikring kan være en rigtig god løsning, og et godt supplement når du er på dagpenge. Dette giver dig mere tryghed, og mulighed for at forsikre op til 80 % af din nuværende løn i tilfælde af arbejdsløshed.

Lønsikring er kort sagt en privattegnet forsikring, som a-kasser tilbyder som et supplement til dagpenge. Flere og flere vælger at tegne denne forsikring, da det ofte kan være svært at leve af dagpenge over en længere periode. Ved lønsikring får du mulighed for at få udbetalt et større beløb hver måned, hvis man f.eks. skulle blive ledig eller længerevarende syg. Ordningen tilpasses som regel efter dine behov og ønsker, og nogle a-kasser tilbyder også ordningen, selv om man ikke er medlem af deres a-kasse.

Du skal dog være opmærksom på, at du skal have haft forsikringen i 12 måneder, før forsikringen kan udbetales. Du skal derudover også have haft arbejde på fuldtid i de 12 måneder. Hvis du opfylder disse krav, så vil udbetalingen ske ca. 1 måned efter du er blevet arbejdsløs.

 

Hvad koster det at købe lønsikring?

Prisen kan variere meget når det kommer til køb af lønsikring, og derfor kan det være en fordel at tjekke forskellige selskaber ud. Du er som udgangspunkt omfattet af lønforsikringen, når du er medlem af f.eks. HK, men det kommer helt an på din a-kasse.

Andre sider beder dig om at indtaste din nuværende månedsløn ind, evt. arbejdstimer mm, og så kommer der en oversigt frem over, hvor meget du kan forsikre dig for og hvad det koster. Fuld understøttelse, som giver ca. 17.000 kr. pr. måned, koster typisk mellem 1000-1200 kr om måneden. Beløbet kan trækkes fra i skat, men vær opmærksom på, at du skal have betalt til lønsikringen i 12 måneder, før du er berettiget til at få pengene udbetalt.

Hvorfor er lønsikring vigtigt?

Lønsikring kan være vigtigt, hvis du en dag skulle blive ledig på arbejdsmarkedet, og du ikke vil kunne leve for dagpenge alene. Det er dermed et ekstra beløb du modtager, udover dagpenge. Med en lønsikring kan du også ofte få udbetalt mellem 80-95 % af din forhenværende løn, alt efter dit valg af a-kasse og hvilken type lønsikring du vælger. Find altid ud af om om lønsikring er en del af pakken, når du vælger a-kasse.