A-kasse for håndværkere

Photo of author

By Tommy

Hvis du arbejder inden for byggefaget, så kan det være svært at finde ud af hvilken a-kasse man skal vælge. Du er nødt til at finde en a-kasse, som har viden inden for det fag du arbejder i.

Her på siden vil vi skrive lidt om hvad der er vigtigt for dig som håndværker og komme med en top 5 over populære udbydere.

Top 5 populære udbydere

Som ufaglært er der større risiko for, at du ender uden arbejde, da ufaglærte tit er de første der bliver fyret, når økonomien er presset. En a-kasse kan være hjælpsom i denne situation, hvis uheldet skulle være ude og du mister dit job. De hjælper dig også med at komme hurtigere på arbejdsmarkedet igen, og vejlede dig i hele processen. Her får du en top 5 over populære udbydere.

  1. BFA 

Bfa, som står for Byggefagenes Arbejdsløshedskasse, er en a-kasse, som understøtter alle former for byggefag. Derfor er det det mest oplagte valg, hvis man arbejder inden for byggeri. De har mange forskellige lokalafdelinger rundt omkring i landet, og man kan blive optaget så længe man arbejder eller studerer inden for deres understøttede faglige områder.

  1. Dansk Metal

Denne a-kasse er også for folk, der arbejder inden for teknik og mekanik, men de har også fokus på IT udover byggebranchen. Dansk Metal er specialister inden for dette felt, og vil derfor være et godt valg, når det kommer til at hjælpe dig. De er desuden i stand til at vejlede sig med en del forskellige faglige sager, og har afdelinger forskellige steder i Danmark.

  1. 3F

3F har medlemmer inden for industrigruppen, byggebranchen, den offentlige sektor, transportgruppen, den grønne gruppe og gruppen inden for privat service, restauration og hotel. Medlemmer af byggegruppen består bl.a. af tagdækkere, murere, tømrere, snedkere, brolæggere, jord- og betonarbejdere og glarmestre. Du har et godt kendtskab til byggefagene, samt deres arbejdsvilkår.

  1. Krifa 

Krifa, som er Kristelig Fagbevægelse, er en solid og god a-kasse, der har kendskab inden for mange forskellige emner. De henvender sig derfor til en meget bred målgruppe, og har ikke udelukkende håndværkere, men er rigtig gode at have. De er tværfaglige, og en af de mest prisvenlige udbydere på markedet.

Læs vores anmeldelse af Krifa her.

  1. HK

Lidt ligesom Krifa, så er denne a-kasse ikke kun for håndværkere, men de er meget kompetente inden for mange forskellige fag. HK er tæt på medlemmernes arbejdsliv og hverdag, og ønsker faglige fællesskaber, hvor man ruster sig til fremtiden og til et arbejdsmarked i forandring.

 

Hvad er vigtigt for dig som håndværker

Når det kommer til a-kasse og håndværkere, så er det vigtigt at finde en udbyder, som har viden inden for dit arbejdsmarkedet . De kan ikke hjælpe dig, hvis de ikke forstår hvad du arbejder med i hverdagen og under hvilke vilkår.

Arbejdsløsheden kan ramme når som helst, og rammer hårdest dem der arbejder inden for byggefaget, da det er meget afhængigt af konjunkturerne.

Tjek derfor efter hvilke fordele og vilkår a-kassen tilbyder ved fyringer og hvilke ressourcer de har, så du hurtigere kan finde et nyt job.