Bliv medlem af a-kasse

Photo of author

By Tommy

Vil du gerne blive medlem af en a-kasse? Så er du kommet til den helt rigtige side. Vi giver dig overblikket over udbyderne, deres priser og meget mere.

Sammenlign dem med hinanden og find den a-kasse der matcher dine behov på bedste vis. 

 

Hvem kan blive medlem af a-kasse?

Først og fremmest er det vigtigt at pointere at det er frivilligt at blive medlem af en a-kasse. Det er dog en helt anden side af sagen, at det er en aldeles god ide, som hurtigt kan vise sig at være dum at sige nej til. Gennemsnittet viser at alle kommer til at stå uden job i deres levetid. Derfor er det vigtigt at have betalt til en a-kasse for at man kan gøre krav på dagpengene.

Hvis man er lønmodtager, studerende og selvstændig kan man melde sig ind i en a-kasse de fleste steder. Af de lidt mere specielle stillinger kan man også komme ind, hvis man er i værnepligtig eller medlem i enten kommunalbestyrelse eller folketinget.

Der er dog nogle der kun tager dig ind som medlem hvis du arbejder i den specielle branche som de har relationer til. De såkaldte tværfaglige tager imod alle personer som medlemmer. Det er dem du finder i vores oversigt.

 

De forskellige optagelseskrav

Når man skal være medlem af en a-kasse er der ikke specielt mange optagelseskrav. Der er mange som tror at der er mange krav som skal opfyldes før det kan lade sig gøre. Du skal være mellem 18 og 63 år gammel. Denne grænse er sat ret logisk, er du under 18 er du stadigvæk ikke myndig og forældrene har stadigvæk ansvaret for dig.

Er du over 63 er du ifølge reglerne enten pensioneret eller førtidspensionist. Man kan dog godt være medlem af en a-kasse efter man er 63 år såfremt man stadigvæk er i arbejde, man kan bare ikke melde sig ind. Derudover skal man også have bopæl i Danmark for at få godkendelse til at blive medlem.

 

Derudover findes der også nogle special tilfælde hvor man tilhører en bestemt branche. Disse regler kan man nemmest få afklaret ved at kontakte dem via telefonen og snakke med dem, eller skrive en mail hvor man beder dem om at forklare reglerne for dig.

Hvis du overvejer at flytte fra din nuværende udbyder, kan du se hvor nemt det er på vores side om at skifte a-kasse.