Tværfaglig a-kasse

Photo of author

By Tommy

Overvejer du at søge ind i en tværfaglig a-kasse? Så er du langt fra den eneste, for de er blevet rigtig populære i Danmark.

Muligheden for at kunne dække flere fag, er aktuelt for mange lønmodtagere, men hvad indebærer tværligheden egentlig? Det ser vi nærmere på i denne artikel. 

Hvad indebærer en tværfaglig a-kasse?

En tværfaglig a-kasse er en, der tilbyder at dække flere forskellige fag. Der er nogle bestemte fag som har en a-kasse knyttet til sig. Førhen var det oftest sådan at hvis man var ansat på kontor som kontormedarbejder så tilhørte man HK. Sådan er det ikke længere, i dag kan man sagtens arbejde inden for en branche og så være tilknyttet en tværfaglig a-kasse.

Fordelen ved en tværfaglig a-kasse er at du kan bruge dem selvom du skifter branche, ulempen er at de er knap så specialiserede som de specifikke udbydere. En tværfaglig er derfor ofte billigere end de mere specialiserede a-kasser, som er tilknyttet et enkelt fag.

I vores oversigter kan du både finde udbydere der tilbyder begge dele, alt efter hvad du foretrækker.

 

Former for tværfagligt arbejde

Generelt kan man definere tværfagligt arbejde som et samarbejde, der eksisterer imellem faggrupper med formålet om at skabe et samarbejde, hvor der tages forbehold for begge parter.

Inden for det offentlige er der tit tale om tværfagligt arbejde når der skal ydes en indsats for at få hjulpet en familie med deres problemer. Her taler både pædagoger, psykologer og evt. social rådgivere sammen om deres synspunkter.

I den private sektor er tværfagligt arbejde nærmest en del af hverdagen. Det sker når en økonomichef og en salgschef snakker sammen om hvordan de kan få optimeret salgskampagnen med henblik på effektivitet vs. omkostninger.

Det er et vigtigt element i og med det tillader, at der kan foregå projekter som kan forhøje kompetenceniveauet og føre til højere resultater end hvis det blot blev holdt inden for ét specifikt område.

Om denne type a-kasse er det rette valg for dig, vil afhænge af dine behov og jobsituation. Alle udbydere der optager alle lønmodtagere, kan reelt betragtes som tværfaglige og du kan se hvilke på forsiden.