Top 10 stressende job i Danmark

Photo of author

By Tommy

Vi kender det alle sammen, telefonen bliver ved med at ringe hele dagen eller chefen kommer forbi kontoret med ekstra arbejde. Mange danskere oplever en travl hverdag, der i værste fald kan resultere i stress.

Men hvilke jobs er egentlig de mest stressende ifølge danskerne? Det giver en ny undersøgelse af NFA dig svaret på. Se top 10 i denne artikel. 

 

Top 10 mest stressende jobs

Det er Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) der har lavet en undersøgelse iblandt 27.000 danskere, hvor de er blevet spurgt til hverdagen og disse svar er så blevet omdannet til en mere målbar score fra 0 til 4 – hvor 4 er det højeste.

Her kan du se undersøgelsens konklusion og kåring af det mest stressende job i Danmark:

  1. Psykolog – score: 1,65
  2. Undervisere – score: 1,58
  3. Læge – score: 1,58
  4. Fysio -og ergoterapeuter – score: 1,57
  5. Journalist – score: 1,56
  6. Tekniske tegnere – score: 1,55
  7. Socialrådgivere – score: 1,54
  8. Skolelærer – score: 1,53
  9. Præcisionshåndværkere – score: 1,52
  10. Gymnasielærer – score: 1,52

 

Listens overraskelse

Et kig på listen giver mange forventelige jobs. Det er værd at bemærke, det specielt er stillinger med store mængder menneskelig kontakt, der anses for at være stressende. Psykologer, undervisere, journalister, lærere etc.

Det er ikke underligt, da vi mennesker er gode til at skabe en stemning og bidrage til et højt stressniveau. Det er sværere at blive stresset som tømrer eller arkitekt, selv når arbejdspresset er højt.

Ifølge Din Akasse er gruppen “Tekniske tegnere” den store overraskelse og det ville være interessant at vide hvad der ligger bag deres 6. plads. For umiddelbart vurderet og ud fra deres arbejdsopgaver, differentierer de sig betydeligt fra de øvrige på listen.

Hvad er dine erfaringer fra arbejdspladsen? Har du selv et stressende job og hvad arbejder du i givet fald med. Vi hører gerne om du er enig i undersøgelsens top 10 eller om der mangler et job.