Valg af fagforening

Photo of author

By Tommy

Har du svært ved at vælge fagforening? Så er du langt fra den eneste, for der er mange muligheder at vælge imellem. Vi vil her hjælpe dig med at vælge fagforening og giver dig gode råd med på vejen.

Det første er, at du bør vælge fagforening og a-kasse samme sted – og gerne som én samlet løsning. Det kan flere udbydere hjælpe med. 

Gå til vores sammenligningsoversigt for at se hvem der både tilbyder a-kasse og fagforening.

 

Sådan vælger du fagforening

Der er desværre en tendens, der viser at folk ikke melder sig ind i en fagforening. Det kan enten være pga. manglende information eller de ikke ved hvilken de skal vælge. Her kommer der en lille hjælp til at træffe den rigtige beslutning.

Når du skal vælge din fagforening er det vigtigt at du tænker over hvad det er du selv står for. Foreningen skal gerne passe ind i hvordan dit erhvervsliv er. Den skal betragtes som en enhed, der har speciale i at kæmpe på din side. Så det første, der skal overvejes er om du er arbejdsgiver eller arbejdstager.

Det nytter ikke at være i en fagforening, der har speciale i det helt forkerte eller arbejder efter modstridende formål. Er man på det forkerte hold, kan det betyde at din foreningen ikke kan hjælpe dig 100%.

Du skal også huske at specifikke fagforeninger har forhandlingsretten inden for visse brancher. Det betyder at du kan risikere at være hos en udbyder, der kan kæmpe for din sag, hvis du bliver uretfærdigt behandlet, men som ikke kan forhandle din løn.

Der kan også være et vidst pres på nogle arbejdspladser for, at man melder sig ind et bestemt sted. Der er ikke noget lovkrav om dette, tværtimod. Det kan dog være en god idé at følge strømmen, hvis man ikke af ideologiske årsager hellere vil være i en anden fagforening.

 

På gensyn efter sommerferien

Til de faste læsere, går Din-akasse.dk på sommerferie og det betyder at der ikke bliver nogen kåring af ‘Månedens artikel’ i denne omgang. Vi genoptager den månedlige kåring, når vi vender tilbage – på gensyn!