Flere danskere forsikrer sig i tilfælde af arbejdsløshed

Photo of author

By Tommy

Ca. 200.000 danskere har sørget for at forsikre sig mod arbejdsløshed, og det skyldes primært de billige forsikringsmuligheder der er i dag, men også de nyligt beskårede dagpenge.

Antallet af købte private lønforsikringer er stigende, da mange danskere vil sikre sig, hvis de nu skulle blive ramt af arbejdsløshed. Det skriver Politiken, og det er trods, at vi er på vej ud af krisen.

Antallet af danskere med en lønforsikring er steget fra ca. 80.000 til mellem 180.000-200.000, bare fra 2011 til 2014, ifølge brancheforeningen Forsikring og Pension. De mener dog at de mangler de sidste indberetninger, før de kan sætte et endeligt tal på udviklingen, men der er ingen tvivl om, at der er sket en fordobling af danskere med lønforsikring de seneste år.

Mulighed for billig forsikring

Poliken mener at den store stigning skyldes, at mange forsikringsselskaber har udviklet en billig løsning, som ofte ikke koster mere end 50 kroner om måneden. Det har bl.a. Socialpædagogernes Landsforbund, HK/stat og HK/Kommunal, og det hele er i samarbejde med forsikringsselskabet Alka.

Mange har også en frygt for, at privatøkonomien vil ende galt, hvis man pludselig skulle stå til at miste sit job, og det har også medvirket til, at mange flere er begyndt at tegne forsikring.

Ifølge Politiken viser undersøgelser, at dagpengene år for år dækker en mindre del af det løntab, som man vil opleve hvis man bliver fyret fra sit job. Dette kan også være en stor årsag til, at mange ønsker at sikre sig økonomisk mod ledighed.

Vi på Din-akasse.dk kan kun bakke op om lønsikringer, da det giver stabilitet og tryghed i familiens økonomi. Så det er helt sikkert værd at betale for denne sikkerhed.