Sådan bliver du tjekket inden jobsamtalen

Photo of author

By Tommy

Har du styr på baglandet inden du tager til en masse jobsamtaler? Konsulenthuset Ballisager har lavet en ny undersøgelse, der giver et interessant indblik i hvordan du som ansøger bliver tjekket grundigt efter.

Det er specielt sociale medier som Faceboook og LinkedIn der får fokus fra arbejdsgiveren. Mere om det her. 

 

Få styr på de sociale profiler

Der er mange gode argumenter for at landets virksomheder anvender sociale profiler som Facebook og LinkedIn til at indsamle information om dig som person.

Det giver nemlig et ret rent og ufiltreret syn, som ikke kan skjules bag et CV eller en facade. Du bør derfor få styr på de sociale profiler, hvis du gerne vil styrke dine jobmuligheder.

Der er særligt to tendenser der er interessante ved undersøgelsen. Dels gør private virksomheder langt mere ud af at tjekke socialt, sammenlignet med det offentlige. Samtidig tjekker lidt over halvdelen af de private virksomheder dig på Google og LinkedIn. Tallene er som følger:

  • LinkedIn – 52 %
  • Google – 51 %
  • Facebook – 34 %

LinkedIn er heldigvis en platform målrettet erhvervslivet, så her vil der typisk ikke være meget negativt at finde om dig. Omvendt kan det bekræfte, hvorfor du bør linke op med bekendte og få dem til at bedømme dine kompetencer. En god LinkedIn profil kan uden tvivl styrke dine chancer.

En Google søgning på dit navn, kan være svær at påvirke, men du kan med god grund oprette en hjemmeside/online CV. En side der præsenterer dig fra din bedste side om som bliver vist som noget af det første. Det kan vise sig at være en god investering.

Facebook handler det mest af alt om, at begrænse hvad offentligheden har adgang til. Det kan du tjekke ved at logge ud eller gennemgå dine indstillinger. Her handler det i høj grad om at fjerne de værste billeder og lign. samt begrænse adgangen.

Det gælder sådan set uanset om du er lønmodtager eller skal til jobsamtale. Du bør være meget bevidst om hvad andre har adgang til, da Facebook kan give et stort indblik i dit privatliv.

 

Mennesket i centrum

Det er helt normalt at have mennesket i centrum som virksomhed og her er de faglige kvalifikationer kun den ene del. Den menneskelige vil man i højere grad kunne vurdere på de sociale platforme.

Det er en af de klare årsager til denne tendens og det er ligeledes hvad Ballisagers undersøgelse viser. Faktisk kan en god social profil være lige så afgørende, som referencer i et CV. Det giver stof til eftertanke for dig som jobsøger.

Rekrutteringsekspert Morten Ballisager har endda udtalt, at visse firmaer tager kontakt til dit netværk på Facebook. Mere for at signalere, hvor langt de kan finde på at gå! Så få styr på baglandet, hvis du gerne vil fremstå som en god og seriøs kandidat til stillingen.